Venelaina kannattaa hankkia etukäteen

Venelaina kannattaa hankkia etukäteenVenettä hankkiessa kyse on yleensä tarpeesta, jolla ei ole välttämätöntä kiirettä. Lainatarjouksen voi hankkia hyvissä ajoin ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Ja vaikka venekuume olisikin kovimmillaan, kannattaa lainan ottamiseen käyttää hieman aikaa sekä tutustua veneilyyn liittyviin lakeihin ja sääntöihin.. Ennen veneliikkeeseen lähtemistä kannattaa ottaa selvää millaisia lainoja on saatavilla ja suunnitella tarkkaan. Tällä tavoin varmuudella välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Ennen lainan ottamista kannattaa tutustua eri lainantarjoajien lainojen ehtoihin. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat, joten eri lainat kannattaa kilpailuttaa lainojen kilpailutussivuston kautta. Lainaa voi hakea etukäteen ja samalla kilpailuttaa ne yksinkertaisesti täyttämällä tiedot lomakkeeseen netissä.

Ole ajoissa ja suunnittele huolella

Lainojen vertailu on tehty nykyään niin helpoksi ja yksinkertaiseksi, että tässä kannattaa olla huolellinen. Lainojen kilpailutuksen voi tehdä jo ennen kuin edes tietää ostettavan veneen loppusummaa. Sen voi tässä vaiheessa tehdä vielä omiin arvioihin perustuen. Tärkein arvioitava asia on kuitenkin se, minkä suuruisiin lainan lyhennyseriin on valmis sitoutumaan. Tällä tavoin loppusummaa voi lähestyä toisesta kulmasta. Kun tietää paljonko on valmis lyhentämään lainaa ja minkälaisia laina-aikoja on saatavilla pystyy helposti arvioimaan myös sen, mitä hankittava vene voi enimmillään maksaa. Tällä tavoin voi myös olla varma, ettei tee hätiköityä päätöstä tai hanki liian kallista venettä, jonka lyhennyksistä ei kykenisi suoriutumaan.

Kilpailuttamalla sopivin venelaina

Lainoja kannattaa vertailla, jotta veneen lopulliset kulut pysyvät kohtuullisina. Eri kulutusluotoilla on erilaisia ehtoja lainanottajalle. Kaikille yleisiä ehtoja ovat vähintään 18 -vuoden ikä, riittävä maksukyky, Suomen kansalaisuus sekä verkkopankkitunnukset suomalaiseen pankkiin. Lainan ottamisen ikäraja tosin vaihtelee. Jotkin lainantarjoajat edellyttävät 24 vuoden ikääkin. Myös muut ehdot saattavat vaihdella. Yleensä kulutusluotoille ei tarvita takauksia. Kuitenkin jos on ottamassa suurta venelainaa, vakuuksia saatetaan tarvita. Tämä riippuu lainantarjoajasta ja vain kilpailutuksella voi tietää, voiko tarvitsemansa suuruisen lainan saada myös ilman takausta. Kun alustavan työn on tehnyt jo valmiiksi voi olla varma, että laina on saatavissa. Kun sitten se juuri itselle sopiva vene löytyy, kaupat voi tarvittaessa lyödä lukkoon nopeastikin.