Pikavippi kannattaa kilpailuttaa

PikavippiPikavippi on nykyään hyvin helppo ja nopea ottaa. Toisinaan tarve lainalle on aivan yhtäkkinen. Esimerkiksi puhelin tai läppäri, jota tarvitsee jokapäiväiseen yhteydenpitoon, opiskeluun tai työntekoon voi rikkoutua. Jos palkkapäivään on kuitenkin vielä aikaa, eikä rahoitusta ole muualta saatavissa voi pikavipin ottaminen olla ihan järkevä ratkaisu. Mutta ensin pitää selvittää mistä otettu laina soveltuu tilanteeseen parhaiten. Joidenkin lainantarjoajien pikavipit eivät sovellu lainkaan ja toiset tulevat kohtuuttoman kalliiksi. Lopulta jäljelle jääviä mahdollisia lainoja kannattaa verrata toisiinsa, sillä ehdot ja kulut vaihtelevat rahoituslaitoksesta riippuen.

Kilpailutus on helppoa

Lainanotto on tehty niin helpoksi ja nopeaksi, että sen voi tehdä vaikka kodinkoneliikkeen hyllyn edessä vertaillessaan erilaisten tuotteiden hintoja. Kuitenkin pikavippi kannattaa kilpailuttaa tietääkseen, että kyseinen laina on itselleen sopiva. Myös kilpailutuspalvelun käyttö on yhtä nopeaa ja onnistuu missä vain. Riittää kun täyttää netissä otettavaa lainaa koskevat tiedot. Nopeasti, joskus vain minuuttien kuluessa lainanhakija vastaanottaa tarjouksia eri lainantarjoajilta ja voi vertailla näiden tarjousten ominaisuuksia toisiinsa.

Pienelläkin lainalla voi olla suuret kulut

Tarjolla on erilaisia pikavippejä erilaisia tarpeita varten. Yhteistä niille on kuitenkin se, että hakijan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen sekä riittävän maksukykyinen, jotta saa lainan maksettua määrätyssä ajassa sovituilla kuukausierillä. Silti lainafirmoissa on myös eroja. Tämä johtuu siitä, että korot ja kulut voivat olla toisilla lainantarjoajilla suurempia kuin toisilla. Todellinen vuosikorko saattaa nousta toista lainaa paljon suuremmaksi. Tästä syystä pikavippejäkin kannattaa aina vertailla keskenään.

Paljonko voi säästää pikavipin kilpailutuksella?

Vaikka tarvittava lainasumma olisikin suhteellisen pieni, saattavat sen kulut nousta kohtuuttoman suuriksi. Pikavipeillä saattaa olla niin suuria eroja, että rikkoutuneelle puhelimelle tulee loppujen lopuksi paljon suurempi hintalappu, kuin on alun perin suunnitellut. Pienenkin lainan kuluissa saattaa säästää yli sata euroa ihan vain vertaamalla lainojen perustamiskuluja. Miksi kilpailutuksen tekeminen jää kuitenkin monelta tekemättä? Useimmiten vedotaan kiireeseen, rahaa tarvitaan nyt eikä ole aikaa vertailla tietoja, vaikka todellisuudessa lainojen kilpailutuspalvelun käyttö on hyvin helppoa ja nopeaa.