Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään tuhansia euroja

Lainojen yhdistäminenMonelle voi tulla eteen tilanne, jossa kuukausittaiset tulot eivät enää riitä kattamaan kuukauden menoja. Viimeistään tällöin on hyvä käydä läpi, onko itsellä jotain pienlainoja tai pikavippejä. Näissä on yleensä aika korkeat korot, joten voi olla hyvä harkita lainojen yhdistämistä.

Turhat kulut pois lainojen yhdistämisellä

Pienlainoja voi olla otettuna useisiin eri tarkoituksiin, eikä aina ole ehkä ehtinyt perehtyä kovin tarkasti niiden ehtoihin ja maksettaviin korkoihin. Yhden pikavipin korko ei vielä välttämättä tunnu kovin suurelta, mutta jos lainoja on useita, niin koron määrä voikin kasvaa jo yllättävän suureksi. Tällöin hyvä ratkaisu on useiden lainojen yhdistäminen. Siinä otetaan yksi suurempi laina, jolla kuitataan kaikki muut lainat pois. Tällöin yleensä korkokin on paljon matalampi kuin usean lainan korot yhteensä. Lisäksi lainan takaisinmaksua on huomattavasti helpompi seurata, kun kuukausittain tarvitsee lyhentää vain yhtä lainaa: ei tarvitse olla perillä useiden eri lainojen maksuohjelmista.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa

Internetistä löytyy useita eri lainojen tarjoajia, joten mistä sitten tietää, mikä niistä on juuri se itselleen paras? Onneksi tähänkin on olemassa valmis ratkaisu. Netistä löytyy sivustoja, joilla lainan voi helposti kilpailuttaa. Voit täyttää vain yhden lainahakemuksen, ja näet listauksen eri lainantarjoajista ja heidän ehdoistaan. Siitä on paljon helpompi valita itselleen se sopivin, kun toinen vaihtoehto on tehdä jokaiseen lainapalveluun erikseen oman hakemuksen. Lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat aina lainan ehtoihin ja korkoon, joten eri palvelut voivat tarjota erilaisia ehtoja lainalle. Joku palvelu mistä saa matalalla korolla 1000€ lainan, ei välttämättä olekaan enää hyvä vaihtoehto, jos lainan määrä on 10 000€.

Jos kilpailutat lainasi ja yhdistät useat pienlainasi, voit parhaimmassa tapauksessa säästää jopa tuhansia euroja lainan takaisinmaksussa. Jos kuukausittainen maksettava summa pienenee vaikkapa 100 eurolla, niin vuodessa se tekee jo 1200€. Tällä summalla tekee jo mukavan kesälomamatkan.

Lainojen yhdistäminen siis ehdottomasti kannattaa. Moni voi turhaan murehtia useita pienlainojen maksuja, kun voisi yhdistää ne yhdeksi isommaksi lainaksi ja säästää selvää rahaa.