Kulutusluotto: Vinkit kulutusluottoa harkitsevalle

KulutusluottoLainan tarve voi kohdata jokaisen jossain vaiheessa elämää. Se voi tulla yllättäen, mutta lainan ottaminen voi olla myös harkittua. Kulutusluottoja otetaan usein siitä syystä, että rahat ovat loppuneet esimerkiksi ennen seuraavaa palkkapäivää ja sitä tarvitaan laskujen maksuun sekä arjen pyörittämiseen. Kulutusluottoja otetaan myös harkitummin erilaisia kulutustavaroita hankittaessa. Myös lomamatkoihin ja muihin huvituksiin voidaan ottaa lainoja. Vaikka tarve olisikin akuutti, kannattaa kulutusluoton kilpailuttamiseen käyttää hetki aikaa.

Onko tarve todellinen?

Aluksi lainaa harkitessa kannattaa miettiä, onko tarve sellainen, että se kannattaa rahoittaa luotolla. On tärkeää pohtia, voisiko kohdetta varten säästää tai tulisiko sitä ilmankin toimeen. Toisinaan hetkellisesti ylipääsemättömiä maksuja voi myös sovitella siirtämällä eräpäivää tai sopimalla palveluntarjoajien kanssa osamaksusta. Kuitenkin joskus tarve rahalle on sellainen, että kulutusluoton ottaminen on aiheellista.

Paljonko lainaa tarvitaan?

Ennen lainan ottamista kannattaa selvittää paljonko lainaa tarvitaan. Tämä voi tarkoittaa erilaisten tuotteiden vertailua, palveluiden hintojen kilpailutusta tai vaikka tarkkaa budjetointia. Lainamäärän selvittämisen lisäksi kannattaa miettiä myös sitä miten paljon lainaa pystyy kuukaudessa maksamaan takaisin. Lainaa ei kannata ottaa ennen kuin realistinen takaisinmaksusuunnitelma on tehtynä.

Mistä kulutusluotto kannattaa ottaa?

Lainantarjoajilla on toisistaan hyvin paljon poikkeavia kuluja sekä ehtoja, joita kannattaa vertailla. Toisten rahoituslaitosten kulutusluotoille on esimerkiksi erilaisia ikärajoja kuin toisilla. Myös mahdolliset lainasummat voivat vaihdella eri tahojen välillä. Tämän lisäksi lainojen korot ja muut kulut ovat erilaisia. Mielessä kannattaakin pitää se, että vertailee keskenään eri lainojen ehtojen lisäksi niiden todellisia vuosikorkoja.

Lainojen kilpailutus kannattaa

Kaikki lainat, myös pienet kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Tällä tavoin saa helposti ja nopeasti vertailukelpoista tietoa eri lainoista. Kun lainan tarve, summa ja itselleen mahdollinen lyhennys ovat selvillä lainat kilpailuttamalla voi olla varma, että löytää itselleen juuri sen kaikkein sopivimman kulutusluoton.

Lainan ottamista helpottaa myös se, että yhden hakemuksen täyttämällä voi kilpailuttaa lainat, mutta myös saada samalla tarjouksia useammalta eri rahoituslaitokselta. Tällöin vertailun jälkeen voi hyväksyä haluamansa lainan helposti ja nopeasti ilman uutta hakuprosessia.