Joustoluotto arjen vararahastona

Joustoluotto arjen vararahastonaElämässä tulee eteen tilanteita, jolloin lisärahoitus on tarpeen. Tällöin voi olla kyse yllättävästä menosta, kuten uuden pesukoneen hankkimisesta tai autoremontista, tai toisaalta voi olla kyse yllättävän korkeaksi nousseesta sähkölaskusta. Tässä artikkelissa kerromme joustoluotosta ja siitä, miten joustoluotto voi toimia arjen vararahastona.

Mikä joustoluotto on?

Joustoluotolla tarkoitetaan yleensä yli 2000 euron joustavaa luottorajaa, jonka puitteissa asiakas voi nostaa luottoa käyttöönsä tarpeensa mukaan. Joustoluoton maksuajat vaihtelevat kuukausista vuosiin, ja korkeimmillaan luottoraja voi kivuta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Joustavat maksuvaihtoehdot mahdollistavat pienet, jokaisen budjettiin sopivat lainanlyhennykset, mutta toisaalta myös suurempien lyhennysten tekeminen on mahdollista.

Tällainen joustava lainapalvelu on kätevä vaihtoehto erityisesti silloin, kun et ole lainaa hakiessasi varma siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset. Tällainen tilanne saattaa tulla eteen esimerkiksi kotia remontoitaessa, sillä remonttikulut nousevat yleensä helposti odotettua suuremmiksi.

Kenelle joustoluotto myönnetään?

Ihmiset joskus virheellisesti ajattelevat, että joustoluottoja ja muita lainoja myönnetään vain hyvin toimeentuleville henkilöille. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä myös työttömille ja opiskelijoille voidaan toisinaan myöntää lainoja. Tärkeää on, että henkilö on täysi-ikäinen, hyvin raha-asiansa tähän mennessä hoitanut henkilö. Yleensä hakijalta edellytetään myös tiliä suomalaisessa pankissa ja siihen liitettyjä verkkopankkitunnuksia sekä henkilökohtaista matkapuhelinnumeroa. Yleensä lainaa hakevan henkilön tulee myös asua vakituisesti Suomessa. Takaajia lainalle tai joustoluotolle ei yleensä tarvita.

Kilpailuta ja säästä

Olet varmaankin tottunut kilpailuttamaan vakuutus- ja sähköyhtiöitä sekä erilaisia vakuutusten tarjoajia, mutta kilpailuttamisella on paikkansa myös finanssialalla. Lainantarjoajia on markkinoilla paljon ja eri toimijoiden lainaehdot saattavat poiketa toisistaan merkittävästi. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että löydät itsellesi sopivan lainan juuri sinulle sopivilla lainaehdoilla.

Mitä sopivan lainan ja sopivien lainaehtojen löytäminen käytännössä tarkoittaa? Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että et ota liian pitkää laina-aikaa, jos voit maksaa lainasi nopeammin takaisin. Nopea takaisinmaksu on yleensä edullisin vaihtoehto. Sopivien lainaehtojen löytyminen voi tarkoittaa myös sitä, että sinulla on tarvittaessa mahdollisuus nostaa lisää lainaa. Uuden kertaluoton ottaminen on todennäköisesti kalliimpaa kuin joustoluoton nostaminen käyttöön.