Hae lainaa monelta pankilta yhdellä hakemuksella

Hae lainaa monelta pankilta yhdellä hakemuksellaAsunnon, auton tai muiden isompien hankintojen tekemisessä on usein tarvetta lisärahoitukselle. Lainan tarve voi tulla yllättäenkin, kun menot ylittävät oman budjetin. Kalliimpien hankintojen lisäksi lisärahoitusta voi hakea esimerkiksi pitkään suunnitellun tai kauan odotetun lomamatkan toteuttamiseksi. Ennen lainan hakemista kannattaa kartoittaa tarkkaan omat kuukausittaiset menot ja tulot, jotta maksukyky on selvillä lainaa hakiessa. Maksukyvyn kartoittaminen auttaa myös maksusuunnitelman laatimisessa ja oman talouden hallinnassa laajemminkin.

Kuinka hakea ja kilpailuttaa laina?

Lainan hakeminen lähtee liikkeelle lainahakemuksen täyttämisestä. Lainahakemuksen täyttämiseksi oman maksukyvyn lisäksi tulee selvittää tarvitun lisärahoituksen suuruus ja suunniteltu lainan takaisinmaksuaika. Laina kannattaa kilpailuttaa heti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista ja helpoiten teet sen kilpailutusplvelun kautta. Jos haet lainaa suoraan pankilta, pystyt kilpailuttamaan lainasi vain lähettämällä jokaiseen pankkiin tai muuhun rahoituslaitokseen oman hakemuksen. Hakeminen ja vertailu onkin huomattavasti helpompaa kun lähetät lainahakemuksesi suoraan kilpailutuspalvelulle.

Kilpailutuspalvelulle täytät vain yhden lainahakemuksen. He lähettävät halemuksen puolestasi useammalle eri luottoa tarjoavalle pankille tai rahoituslaitokselle. Saat kilpailutuspalvelun kautta samalla kertaa useamman eri lainatarjouksen. Saatuasi tarjoukset voit vertailla niitä helposti palvelun kautta. Lainan kilpailuttamisessa kannattaa ottaa huomioon lainan ehdot ja ennen kaikkea lainan kokonaiskustannukset. Lainan kokonaiskustannuksiin sisältyy viitekoron lisäksi luotontarjoajan oma korko, marginaali. Viitekorko voi olla sidottu esimerkiksi 3 kk tai 6 kk Euriboriin, minkä lisäksi maksat pankille marginaalikoron. Pankit tarjoavat monesti erisuuruisia marginaaleja ja siksi lainan kilpailuttaminen onkin kannattavaa. Lainan kokonaiskustannuksiin sisältyy korkojen lisäksi muut pankin lainanhoito- ja palvelumaksut. Lainanhoito- ja muut palvelumaksut on kerrottu lainatarjouksessa. Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa ottaa huomioon myös lyhennysvapaan kustannukset. Vaikka taloudellinen tilanne ei sitä tällä hetkellä vaatisi, voi tulevaisuudessa tulla tarve lyhennysvapaiden kuukausien pitämiselle.

Lainan kilpailuttaminen kilpailutuspalvelun kautta on nopeaa ja vaivatonta. Saat yhdellä hakemuksella monta eri tarjousta, joita saat vertailtua helposti kilpailutuspalvelun avulla. Kun lainat on vertailtu ja sopiva luotontarjoaja valittu, tulee lainasopimus lukea vielä huolella ennen allekirjoittamista. Lainaa hakiessa kilpailutuspalvelun avulla säästät paitsi aikaa myös rahaa ja sinulla on yksi asia vähemmän huolehdittavana!