Autolainaa yksityisiin autokauppoihin

AutolainaOletko ostamassa autoa? Auto on asunnon jälkeen usein eräs merkittävimmistä kotitalouden hankinnoista. Tiesitkö, että lainaa voi saada myös yksityisiin autokauppoihin? Tässä artikkelissa kerromme siitä, mistä autoja voi ostaa ja mitä autolainaa hakiessa kannattaa ottaa huomioon.

Mistä autoja voi ostaa?

Tyypillisesti ihmiset ostavat uuden tai käytetyn auton autoliikkeestä, jolloin myös rahoituksen järjestyminen hoituu yleensä luontevasti myös autoa myyvän liikkeen kautta. Toinen vaihtoehto auton hankintaan on ostaa menopeli suoraan edelliseltä omistajalta yksityisesti. Yksityishenkilöltä ostettu auto saattaa mietityttää monesta syystä, ja eräs suurimmista syistä saattaa olla rahoituksen hankkiminen. Kaikki eivät nimittäin ole tietoisia siitä, että autolainaa voi saada myös yksityisiin autokauppoihin.

Yksityiset myyvät autoja erityisesti netin myyntipalstoilla, kuten esimerkiksi nettiauto.com:ssa tai autotalli.com:ssa, mutta perinteisten sanomalehtien roolia kauppapaikkana ei kannata myöskään unohtaa. Kun etsit itsellesi sopivaa autoa, kannattaa sitä etsiä mahdollisimman monesta paikasta. Tutustu eri vaihtoehtoihin, vertaile eri merkkejä ja vuosimalleja. Valitse rajallinen, pieni määrä potentiaalisia vaihtoehtoja ja tee niistä yksityiskohtaisempi vertailu. Mieti, mitä etuja kullakin autolla on ja toisaalta mitä riskejä kyseisen auton hankintaan voi liittyä.

Mitä ennen hakemista kannattaa huomioida?

Ennen minkä tahansa lainan hakemista kannattaa tarkasti harkita, millaisen lainan todella tarvitset. Tämä pätee luonnollisesti myös, kun kyseessä on autolaina. Lainaa kannattaa hakea vain sen verran kuin sitä todella tarvitsee. Liian suuren tai kalliin luoton ottaminen ei ole järkevää. Ylimääräisiä kustannuksia saattaa helposti kertyä korkojen lisäksi myös tilinhoitomaksuista ja nostokuluista. Vaikka korot saattavatkin tuntua kuukausierässä pieniltä, kertyy niistä vuosien mittaan suuri summa rahaa.

Netissä toimivia lainapalveluita on valtava määrä, joten lainojen etsimiseen voi kulua paljon aikaa. Haastavaa saattaa olla myös eri lainatuotteiden vertailu, koska eri yrityksillä saattaa olla hieman erilainen tapa ilmoittaa lainaehdot. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää kilpailuttaa lainat ennen hakemuksen tekemistä. Kilpailuttaminen onnistuu kätevimmin erilaistan vertailusivustojen avulla. Vertailusivustolla sinun tarvitsee yleensä tietää vain lainasumma, jota haluat hakea, ja sivusto kilpailuttaa lainat puolestasi. Vertailutaulukosta näet yhdellä silmäyksellä, millaisilla koroilla ja muilla ehdoilla eri lainapalvelut tuotteitaan tarjoavat.