Autolaina auton ostoon ulkomailta

Autolaina auton ostoon ulkomailtaSuomalaiset ostavat autoja Suomen lisäksi erityisesti Ruotsista, Virosta ja Saksasta. Koska Suomessa myytävien autojen hinnat ovat todella kalliita, erityisesti premium-automerkkien hintaluokassa, moni autoilija on pohtinut uuden Audin tai BMW:n hakemista esimerkiksi Saksasta. Käytettyjen autojen ostaminen ulkomailta on oma taiteen lajinsa, mutta myös uusia autoja haetaan rajojen takaa. Ruotsissa hinnat eivät poikkea kovinkaan paljoa, mutta Virosta ja Saksasta ostettuna auton voi saada todella edulllisesti.

Auton hankinta ulkomailta

Auton hankinta ulkomailta eroaa Suomesta hankittavasta autosta verojen, käsittelymaksujen ja kulujen osalta. Kun auto tuodaan Suomeen, tulee se rekisteröidä Suomessa käytettäväksi ajoneuvoksi. Ennen rekisteröintiä autosta tulee tehdä käyttöönottoilmoitus ja autoveroilmoitus. Ennen autoveron maksamista autoa ei voi rekisteröidä. Euroopan talousalueelta ja muualta hankituissa autoissa on omat säädöksensä, ja ETA:n alueelta hankittujen autojen rekisteröimisprosessi on kevyempi kuin muualta hankittujen autojen osalta.

Auton voi hakea ulkomailta joko itse tai käyttämällä tähän välittäjää. Autokaupat tarjoavat erillistä palvelua, jolla voi saada juuri unelmiensa auton Suomeen. Tällöin autokauppa huolehtii auton hakemiseen liittyvistä lakisääteisistä velvotteista, mutta ottaa auton hakemisesta ja rekisteröinnistä oman provisionsa. Autokaupan käyttö auton tuonnissa on siis helppo, mutta kallis vaihtoehto auton tuontiin ulkomailta. Käytännössä tällä menettelyllä voidaan vain laajentaa kohdevalikoimaa, ei niinkään auton hintaa. Toisaalta jos autokauppaa käyttää auton hakemiseen ulkomailta, myös autolaina järjestyy yleensä autokaupan kautta.

Autolaina ulkomailta ostettavaan autoon

Monet suomalaiset rahoitusyhtiöt myöntävät suhteellisen hyvin lainaa myös ulkomailta hankittuihin ajoneuvoihin. Ongelmana on usein, että ajoneuvon tiedot tulee olla etukäteen tiedossa ennen lainan myöntämistä. Tämä voi rajoittaa lainan tarjoajien määrää, sillä yleensä pankki vaatii tarkat tiedot ajoneuvosta ennen lainan myöntämistä. Tämä siis vaatii esimerkiksi verkkokaupan tietoja autosta, tai erillistä käyntiä kohdemaassa. Auton tiedot tulee olla saatavilla sellaisella kielellä, että myös rahoituksen tarjoaja ymmärtää ne, ja lisäksi käytettyä autoa ostaessa auton kuntoluokitus tulee todistaa.

Kansainväliset rahoitusyhtiöt voivat antaa autolainaa myös muualta kuin Suomesta ostettuihin autoihin, jos heillä auton sijaintimaassa oma yhtiö. Sen sijaan kulutusluottoja myöntävät rahoituspalvelut eivät erityisesti rajoita lainan kohteena olevan hyödykkeen hankintamaata. Auto voidaan siis ostaa lainalla ilman vakuuksia, tai käsirahaa myös ulkomailta. Koska laina on ehdoiltaan joustavampi, tämä näkyy kuitenkin myös korkojen ja lainan kulujen suuruudessa.