Asunnon ostajan lainalaskuri

Asunnon ostajan lainalaskuriAsuntolainalaskuri

Oletko harkitsemassa oman asunnon ostoa? Jos olet, on tämä artikkeli sinua varten!
Asuntolainaa valitessa tulee ottaa huomioon useita eri asioita ja käymme tässä artikkelissa läpi erityisesti lainalaskurin käyttöä asuntolainan valitsemisen apuna

Miten hyödyn lainalaskurista?

Lainalaskurin käyttö on ensiarvoisen tärkeää kun harkitset lainan ottamista. Laskurin avulla on helppo suunnitella ja vertailla eri pankkien ja rahalaitosten tarjoamia lainoja. Asuntolainoissa on erittäin suuriakin eroja eri lainantarjoajien välillä, joten vertailu todella kannattaa!
Moni lainan ottaja valitsee helposti sen tutun ja turvallisen oman pankin asuntolainan ottamiseen, mutta vertailemalla muidenkin pankkien ja rahalaitosten tarjoamia lainoja voit varmistua siitä, että saat varmasti itsellesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.
Tämä vaihtoehto ei aina ole se oma pankki, sillä jollakin toisella pankilla tai rahalaitoksella voi olla tarjolla jotakin parempaa ja edullisempaa. Asuntolainat saattavat poiketa toisistaan merkittävästi, joten niin koroissa, kuin muissakin kuluissa voi olla suuriakin eroja, eli vertailu kannattaa!
Kaikki me totta kai haluamme saada parhaimman mahdollisen lainan, parhailla mahdollisilla eduilla ja pienillä kuluilla.

Mitä asioita lainalaskuri paljastaa?

Toinen tärkeä asia asuntolainassa on sen kuukausittainen lyhennys ja tämä onkin yksi ensimmäisiä asioita, joita on hyvä ottaa selville. Kuukausittainen lyhennys vaikuttaa niin merkittävästi omaan talouteen, että se on ehdottomasti oltava selvillä ennen lainan ottoa. Eri lainojen ja pankkien välillä voi olla jopa satojen eurojen eroja lainanlyhennyksen suhteen, sillä niin korot ja kulut, kuin myös laina-aika vaikuttavat kuukausittaisen lyhennyksen määrään.

Lainalaskurin avulla on helppo tehdä useitakin asioita, kuten vertailla eri pankkien tarjoamia asuntolainoja. Erityisesti niiden korkoja sekä muita kuluja, sekä toki laina-aikoja. Toinen asia jota pääsee lainalaskurin avulla tutkimaan, on kuukausittainen lyhennys, jonka vaikutus on kuitenkin erittäin suuri omassa taloudessa, kun kysymys on asuntolainasta.
Asuntolainassa on aina suurempi kuukausittainen kulu, kuin muissa pienemmissä lainoissa, joten tämä on tietenkin otettava huomioon.

Lainalaskurin avulla on helppoa vertailla ja tehdä hyvin informoitu päätös lainan ottamisesta juuri siltä pankilta, tai muulta rahalaitokselta, joka pystyy tarjoamaan juuri sinulle sopivan kuukausierän ja parhaimman tarjouksen koroista ja kuluista.